Oefentherapie Cesar, wat is dat?

cesartherapeut Elles Huijsman aan het werk Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode. Cesar behandelt en voorkomt klachten van het bewegingsapparaat. Maar dat niet alleen, oefentherapie Cesar helpt ook bij spanningsklachten, hoofdpijn en/of hyperventilatie.

Cesar, voor welke klachten?

Klachten als een zere rug of een stijve nek ontstaan vaak als gevolg van een verkeerde lichaamshouding. Ook kan een verkeerde manier van bewegen of het te veel belasten van bijvoorbeeld uw rug klachten veroorzaken.

Behandeling door een Cesartherapeut

Wanneer u met zulke klachten bij een Cesartherapeut komt, krijgt u eerst een intakegesprek en onderzoek. De Cesartherapeut kijkt naar de mens als geheel en niet alleen naar geïsoleerde lichaamsdelen. Hij of zij kijkt juist naar alle houdingen en bewegingen die u telkens herhaalt in alledaagse situaties. Daar hoort bij dat de therapeut in kaart brengt welke (psychosociale) belastingen er een rol spelen.
Marie Cesar, de grondlegster van oefentherapie Cesar, was met dit uitgangspunt haar tijd ver vooruit en inmiddels is deze manier van werken steeds normaler in de gezondheidszorg.

Cesartherapie streeft naar bewustwording

Oefentherapie Cesar richt zich in eerste instantie op het bewust worden van uw eigen houding of beweging. Hoe staat dat in relatie tot uw klachten? Vervolgens gaan wij als oefentherapeuten aan de slag om zo verlichting en verbetering van uw klachten te bereiken. Wij bieden oefeningen aan, houdingsadvies, mobilisaties, ontspanning, ademhalingsoefeningen en een enkele keer massage. Dit is natuurlijk afhankelijk van de klacht en hulpvraag waarvoor u naar onze praktijk komt.

Verwijzing & Vergoeding

U kunt, zonder verwijzing van een arts, een afspraak maken met een oefentherapeut Cesar. Een behandeling duurt ongeveer een half uur. De behandeling valt onder de aanvullende verzekering en wordt, als u aanvullend verzekerd bent, vergoed door alle zorgverzekeraars. Bekijk een overzicht van de vergoedingen (pdf) van de verschillende zorgverzekeraars. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Oefentherapie Cesar praktijk St Anna

Denkt u dat oefentherapie Cesar iets voor u is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden die Cesartherapie u kan bieden.

Cesartherapie helpt bij nekspanning