Elles Huijsman

Elles Huijsman (1966) is sinds 1996 afgestudeerd en werkzaam als oefentherapeut Cesar. Vrij snel na haar afstuderen kwam ze in contact met de McKenzie methode voor onderzoek en behandeling van nek- en rugklachten en heeft ze deze opleiding gevolgd. Dit was een verrijkende aanvulling voor haar werk als oefentherapeut.
Daarnaast heeft ze zich gaandeweg steeds meer gespecialiseerd in het behandelen van hyperventilatie-, angst- en spanningsklachten. Daarvoor heeft ze diverse nascholingscursussen en trainingen gevolgd. In 2012 is ze afgestudeerd, geregistreerd en ook werkzaam als psychosomatisch oefentherapeut.

Elles heeft een grote interesse in bewegen; als kind sportte ze veel en later kwam daar dans en acrobatiek bij.
Zij was eerder al afgestudeerd als sociaal kultureel werker. In het werken met groepen mistte ze de verdieping die individueel contact wel kan bieden en dit bracht haar bij oefentherapie Cesar. Hierin kon zij haar interesse voor het lichaam, het leven en de mens (zowel jong, middelbaar als oud) combineren.
Een goed persoonlijk contact, uitgebreide analyse van de klacht en een frisse, praktische aanpak is haar handelswijze.

Bijscholing en cursussen

McKenzie mechanische diagnose en therapie rug, nek en extremiteiten
Drie dimensionale scoliose behandeling
Adem en ontspanning (o.a.Diem Groeneveld, van Dixhoorn)
Introductie Mindfulness
Lichaamsbewustzijn en stressmanagement
Oefentherapeutische aanpak en training bij spanning, stress en burnout
Passieve atonisatie- en mobilisatietechnieken
Oefentherapie bij hoofdpijn
Rationele oefentherapie, ontwikkelingen in de bewegingswetenschap
Directe toegankelijkheid oefentherapie
Reanimatie
Eutonie
Introductie Feldenkreis
Focussen, introductiecursus
CEG nascholing, op weg naar specialist in SOLK
- Nascholing SOLK, brein en CEG - E-learning SOLK en somatisch-symptoomstoornissen.

Opleidingen

Kern van Body Mind Language
HBO Kreatief Edukatief Werk
Oefentherapie Cesar
Psychosomatische oefentherapie

 

Cliënten over Elles Huijsman

"Een vrouw die goed luistert naar het probleem en er goed werk van maakt, je echt helpt"

"Een therapeute waar ik mij direct op mijn gemak voelde en die vertrouwen uitstraalde. Ze wist mijn klachten duidelijk in kaart te brengen waardoor we hier direct samen aan konden werken. Haar behandelingen waren persoonlijk en goed afgestemd. Ook kreeg ik goede bruikbare tips die ik direct leerde toepassen. Kortom, een uitstekende therapeute die wat mij betreft haar vak perfect verstaat!"

"Prettig persoon, open communicatie, stemt heel goed af en geeft vertrouwen"

"Geweldig hoe vakkundig ze het probleem onderzocht en analyseerde en zeer doeltreffend een behandelwijze koos die binnen 2 behandelingen tot verdwijnen van mijn klachten leidde"

"Je nam mijn klachten serieuzer dan ik zelf deed, en bleef zoeken, ook buiten de kaders, tot we de oorzaak vonden. Hartelijk dank, ik slaap veel en veel beter nu"

"Zeer betrokken therapeut!"

"Bedankt voor alles! Ben weer volledig op de been!!"

"Ik heb zeer veel vooruitgang geboekt en ben hier heel erg dankbaar voor. Je kunt erg goed luisteren en hebt een open houding, waardoor ik je snel vertrouwde en me gezien voelde. Dit is voor mij bijzonder en heeft zeker meegeholpen met het slagen van de behandeling. Heel erg bedankt!"

"Zij gaf me een heel ontspannen gevoel, waardoor ik me op mijn gemak voelde"

"Een uitstekende oefentherapie. Zou het zeer aanraden aan familie en vrienden"

"Ik voelde mij direct op mijn gemak door de persoonlijke aanpak en de persoonlijke interesse. De oefeningen helpen goed en zijn goed met voorbeeld uitgelegd. Ga zo door"

"Je doet het super, ga zo door! "

"Prima behandeld en goede behandeling met een juiste informatie en desbetreffende behandelingsmethodes die hiervoor van toepassing waren op houding en oefenstof voor thuis"

"Ze kwam een keer thuis langs omdat ik zelf niet de deur uit kon"

"Bijzonder prettig ervaren "

"Ik kon me geen betere therapeut wensen. Een super vrouw"

"Ook nazorg is prima!"

"Mw Huijsman is een prima oefentherapeut. Ze motiveert in ruime mate om de oefeningen thuis te blijven doen. Ze past de oefeningen aan aan de klachten en de pijn. Ze oefent haar beroep met plezier en vakkundig uit, ze is altijd opgewekt en dat was voor mij een zeer prettige ervaring"

"Zeer betrokken en prettige benadering"

Wij laten onze dienstverlening ook beoordelen door het onafhankelijke bureau Questpro. Bekijk hier hun beoordeling van Elles Huijsman

.